Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Dubai 5 új attrakciója

Shutterstock

Dubajban minden évben és minden évszakban számos látnivalóból válogathatunk - minden évben számos lenyűgöző, új attrakcióval bővül a kínálat. Mindegy, hogy a sport, a művészetek, a kikapcsolódás vagy a futurisztikus megoldások érdekelnek, a jövő városában az álmok valósággá válnak!

1. Neon Galaxy: vidámság az űrben

timeoutdubai.com

Ez a Dubai Parks and Resorts részét képező, 860 m2-en elterülő, többszintes, űr témájú beltéri kalandpark kicsiknek és kamaszoknak kínál elsősorban szórakozást (a nindzsa-pályáktól a csúszdás-köteles játékokon át az űr-témájú oktatási anyagokig mindent megtalálunk), de a nagyobb családtagokat is izgalmas kalandok várják Asztroarénában! Remek alternatíva lehet azokra a napokra, amikor jól esne a strand helyett valamilyen hűvösebb, kevésbé napos térben folytatni a játékot - az életkorok szerint elkülönített terek mellett (van egy Little Astronauts nevű, a legkisebbeknek fenntartott terület) a remek infrastruktúra miatt is ideális helyszín egy izgalmas, családi napra.

Legjobb ajánlatok: irány Dubai! 

2. Dubai Crocodile Park: piknik krokodilokkal

Shutterstock

Ezen a több, mint 250 védett nílusi krokodilnak otthont adó természeti területen a természetes élőhelyükre a lehető legjobban hasonlító környezetben csodálhatjuk meg ezeket a lenyűgöző hüllőket. A modern komplexumban vízesések, tavak, homokos strandok, piknikezőhely, frissítők, ajándékbolt, krokodilnevelő, -keltető és -múzeum is helyet kaptak, így az egész családnak ideális program lehet. A nap csúcspontja a krokodil-etetés megtekintése lehet: ezen a vezetett eseményen a tapasztalt gondozók a víz fölött kínálják a krokodiloknak a felnyársalt húsdarabokat; az értük a vízből ki-kiugró hatalmas krokodilok látványa a legtapasztaltabb kalandorok szívét is megdobogtatja!

A boldogság a vízben van? 9 lenyűgöző vízparti tipp

Ez is érdekelhet:

A boldogság a vízben van? 9 lenyűgöző vízparti tipp

3. Dubai Balloon: a felhők között

thedubaiballoon.com

Ha nincs tériszonyod, ez a program teljesen más megvilágításba helyezi Dubai csodáit: nézd meg 300 méter (kb. egy 100-emeletes épület) magasságból az ikonikus Palm Jumeirah-t, a lenyűgöző Burj Al Arab-ot, a Burj Khalifa-t és még számtalan egyéb, a Világon sehol máshol nem látható, egyedi építészeti és természeti látványosságot. Amennyiben az időjárás engedi (a naposnak tűnő időben is fújhat olyan szél a magasban, ami nem engedi a felszállást, ezért indulás előtt érdemes ellenőrizni az arra a napra ígért viszonyokat), minden nap elérhető ez a minden korosztály számára izgalmas program.

Utazás Dubaiba

4. Dubai Harbour - távoli tájak illata a kikötőben

Shutterstock

A dubaji kikötő nyüzsgése annyira magával ragadó, hogy az embernek szinte kedve támad új tájak, földrészek felfedezésére indulni innen! Az elegáns Dubai Marina negyedben a végtelen tenger látványa, a luxusjachtok csillogása és az óriási sétahajók grandiózus terminálja fogadja a látogatókat, akik innen városnéző hajókirándulásokra is elindulhatnak, de a helyben található kávézók és éttermek is remek időtöltést biztosítanak.

Utazz el a világ legboldogabb országaiba!

Ez is érdekelhet:

Utazz el a világ legboldogabb országaiba!

5. Cloud 22, a tökéletes medence

atlantis.com

Az Atlantis The Royal minden részletében jelenlévő luxus természetesen a medencére is kiterjed: a felhőkarcoló két tornya között helyet kapó, igazán stílusos teraszon található Cloud 22 névre keresztelt medencénél minden adott, ami a pihenéshez kellhet. A végtelennek tűnő medence egyedi hangulatát színes, keleti motívumokkal díszített mozaikok, közvetlenül a víz mellett elhelyezett nyugágyak, kiváló konyha és felejthetetlen élményt biztosító kilátás fokozzák.

Utazás biztonságban: utasbiztosítás az egész családnak

+1: Real Madrid World

visitdubai.com

Dubai-nak ezt a meglepetését minden focirajongó szeretni fogja: a Real Madrid World vidámpark a világ egyik legnagyobb futballklubját választotta témájának. A legmodernebb technológia kíséri a látogatót több emeleten keresztül; ezeket bejárva mindent megtudhatunk a klub történetéről és a sztárjátékosokról, de egy időre a csapat nélkülözhetetlen tagjává is válhatunk. A legmodernebb audiovizuális effektek és a virtuális valóság kombinációjával Raúl Gonzalez, Cristiano Ronaldo és a megállíthatatlan Zinedine Zidane mellett is játszhatunk.

A túra során interaktív bemutatókon keresztül élhetjük át a klub történetének ikonikus pillanatait, felfedezhetjük az öltözőket és a stadiont, ahol híres trófeák és mezek vannak kiállítva, de felülhetünk a hullámvasútra vagy megmászhatjuk a 40 installáció egyikét is.

Top 5 európai város a kedvenc sporteseményeiddel

Ez is érdekelhet:

Top 5 európai város a kedvenc sporteseményeiddel

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.