Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Hova utazzunk augusztusban?

Az augusztus 20-i szünnap egy remek alkalom lehet arra, hogy néhány szabadnappal kiegészítve egy szezonzáró nyaralás során élvezzük ki kedvenc évszakunk örömeit. De hova utazzunk, hol találjuk augusztusban a legígéretesebb, és legjobb ár-érték arányú nyári élményeket? Összegyűjtöttük az 5 legjobb helyet, ahova ebben a hónapban akár már egy egy pár napos, de akár egy hosszabb vakációra is érdemes elindulni! Lássuk a TOP 5 üdülőhelyet, ami biztosan nem okoz csalódást a nyár végén sem!

CiprusBulgáriaAlbániaAdriai-tengerTunézia

Ciprus

Kourion

Kourion Shutterstock

A Földközi-tenger harmadik legnagyobb szigetén évi 300 napsütéssel teli nap, szebbnél szebb tengerparti szakaszok, és izgalmas természeti, valamint kulturális látnivalók várják a pihenni vágyókat: míg északon iszlám mecseteket és a kereszteslovagok által hátrahagyott ősi romokat fedezhetünk fel, addig délen katolikus kolostorokat és templomokat csodálhatunk meg.

Ciprus - Álmaink szigete a Földközi-tengeren

Ez is érdekelhet:

Ciprus - Álmaink szigete a Földközi-tengeren

Ciprus történelmi látnivalói mellett nem szabad megfeledkezni a sziget idilli halászfalvairól és festői tájairól sem, valamint a keleti-török és a mediterrán-görög hatások ízletes nyomait egyaránt magán viselő konyháról.

Bulgária

Kapu a tengerbe, Kaliakra erőd

Kapu a tengerbe, Kaliakra erőd

Bulgária egy kellemes hangulatú, barátságos ország a Balkánon, amit mindenképp érdemes felfedezni. A szebbnél szebb tengerpartok és finom bolgár ételek mellett érdekes látnivalókban gazdag városok várnak itt ránk. Az ország egyik legnépszerűbb üdülőhelye a Napospart: ezt a 8 km hosszan elterülő strandot végig aranyszínű, puha homok borítja.

Felejtsd el az előítéleteket és adj esélyt Bulgáriának!

Ez is érdekelhet:

Felejtsd el az előítéleteket és adj esélyt Bulgáriának!

A Napospart nem csak közelsége és kellemes, hosszan elnyúló strandjai miatt lett oly népszerű, hanem könnyű elérhetősége miatt is. Rendkívül kedvező árainak hála akár hosszabb időt is nyugodt szívvel, pénztárcabarát módon el lehet itt tölteni.

Albánia

Mesés hegyvonulatok, gazdag történelemmel bíró városok, sokszínű, izgalmas helyi kultúra, ízekben gazdag konyha és kedves, nyitott helyiek várnak ránk Albániában. Nem beszélve a több, mint 200 kilométer hosszú partszakaszról, telis-tele gyönyörű, háborítatlan strandokkal és bájos kis öblökkel.

Albánia legjobb strandjai

Ez is érdekelhet:

Albánia legjobb strandjai

Ez az izgalmas úticél számos, a Balkánon közkedvelt és népszerű élményt kínál egy helyen, kiváló ár-érték arányban.

Adriai-tenger

Hvar

Hvar Shutterstock

Az Adriai-tenger közeli, autóval is könnyen és kényelmesen elérhető partja mindig jó ötlet, legyen a célunk Olaszország, Horvátország, Albánia, Szlovénia, Montenegró vagy Bosznia-Hercegovina. Mindegyik országban csodás természet, számos látnivaló, mesés partok és élmények sokasága vár ránk.
Az Adria a Földközi-tenger legészakibb melléktengere: faunája és flórája hasonló a Földközi-tenger élővilágához, partjai mentén pedig mesés sziklaképződményeket, öblöket és strandokat találunk.

8 ok, ami miatt érdemes meglátogatni Montenegrót

Ez is érdekelhet:

8 ok, ami miatt érdemes meglátogatni Montenegrót

Egy hétre vagy akár csak egy pár napra is érdemes felkeresni ezeket a hosszan elterülő, csodás kis városkákat, szigetcsoportot és világszinten is népszerű turistaparadicsomot rejtő országokat.

Tunézia

Napnyugta Sousse-ban

Napnyugta Sousse-ban

Az Észak-Afrikában, a Földközi-tenger mentén fekvő Tunézia egy igazi ékszerdoboz: területi sokszínűsége, római kori emlékei és hosszan elnyúló homokos partszakaszai, valamint az ország közel felét uraló Szahara aranyló homokja igazán izgalmas úticéllá teszik. Itt megtalálod a nyüzsgő városi életet, a gyönyörű természetet és a romantikus séták lehetőségét a kanyargós utcákon.

Tunézia legszebb strandjai

Ez is érdekelhet:

Tunézia legszebb strandjai

Népszerűségéhez hozzájárul még többek közt az ország közel tökéletes klímája sok napsütéses nappal, valamint a kiváló konyha, a barátságos emberek és a jó szolgáltatások.

Adriai-tenger, Horvátország

Adriai-tenger, Horvátország Shutterstock

Ez az utolsó hónap idén nyáron, amikor felhőtlenül élvezhetjük a napsütést és a tengerpartot; használjuk ki, amennyire csak lehet!

2024.08.03. Viktoria Nagy

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.