Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Bulgária legszebb strandjai

A Fekete-tenger partján fekvő ország lassan mélyülő aranyhomokos partjai, enyhe éghajlata, kulturális-természeti öröksége, valamint pezsgő éjszakai élete mind hozzájárulnak Bulgária népszerűségéhez. idén Ha Te is felfedeznéd ezt a remek üdülőhelyet, itt az ideje, hogy megismerd a legszebb strandjait!

NapospartAranyhomokPrimorskoNeszebárSveti Vlas

Ezeket a strandok a nyári szezonban nemcsak a turisták, de a helyiek is szívesen látogatják, legyen szó egy kettesben, az egész családdal vagy baráti társaságban töltött tengerparti nyaralásról!

Naposparti strandok: irány Sunny Beach!

Bulgária legkedveltebb üdülőhelye, a Napospart alig 1 órányi repülőútra található hazánktól, autóval pedig fél nap alatt könnyedén elérhető. Az itt található strandok az ország legszebbjei közé tartoznak - közülük három is büszkélkedhet a Kék Zászló elismeréssel! A 8 kilométer hosszan húzódó, homokos és széles partszakasz egyedülálló panorámát biztosít a tengerben gyönyörködni vágyók számára; az élményt a helyi bárokban, kávézókban és éttermekben kapható finomságokkal egészíthetjük ki.

Bulgária a Naposparton túl

Ez is érdekelhet:

Bulgária a Naposparton túl

 

Napágy- és napernyőkölcsönzőket is találunk itt, ezekért jellemzően 4-5 eurótkérnek egy napra. A Napospartra az 1-es vagy 5-ös városi busszal juthatunk el Burgasz központjából, az autókkal érkezőket pedig ingyenes parkolók várják.

Strandok az Arany Homokon

Bulgária páratlan strandjainak sorából természetesen az Aranypart (Aranyhomok) sem maradhat ki, amely Várnától 17 kilométerre található. Az aranyszínű, puha homokos strandjai mellett kristálytiszta vizei miatt ez az ország második legnépszerűbb partszakasza. Igazán életteli élményekre számíthatunk itt: a számos látnivaló mellett hajnalig nyitva tartó bárok, éttermek és éjszakai klubok közül válogathatunk.

A bulgáriai Várna delfináriuma

Ez is érdekelhet:

A bulgáriai Várna delfináriuma

 

A helyszínen bérelhető napozóágyakat és napernyőket általában itt is 4 euróért kölcsönözhetjük ki egy egész napra. Az Aranyhomokhoz Várna központjából a 20 percenként induló 409-es busszal juthatunk el; autóval érdemes korán érkezni, mivel az ingyenes parkoló gyakran zsúfolt.

Primorsko gyerekbarát strandjai

Ez a Bulgária délkeleti részén, egy öbölben található strand lassan mélyülő partjai és nyugodt partszakaszai miatt ideális a gyerekekkel nyaralók számára: a gondtalan fürdőzés és a vízi móka Primorsko strandjain garantált! A strandolók bárokat, éttermeket és strandfelszerelés-kölcsönzőket is találnak itt (kb. 5 €/nap áron kölcsönözhető eszközökkel). Burgasz központjából az 5-ös városi buszjárattal juthatunk el ide, aki az autót választja, az pedig ingyen parkolhat.

Történelmi strandok Neszebárnál

Az UNESCO Világörökségi listáján szereplő Neszabar az óváros tipikus faházai, romantikusan kanyargó utcácskái és bizánci korból származó templomai miatt Bulgária egyik kihagyhatatlan látnivalója, de strandjai is vonzó úticéllá teszik.

Neszebár meséi

Ez is érdekelhet:

Neszebár meséi

 

Főszezonban emiatt a többi strandnál kicsit zsúfoltabb és hangosabb lehet, de aki a nyüzsgést keresi, igazán élvezni fogja az itteni, lassan mélyülő partokat és a remek, helyi ételeket és italokat kínáló vendéglátóhelyeket. A város strandját az 1-es vagy 5-ös busszal közelíthetjük meg Burgasz központjából. A strandon ingyenes parkolási lehetőség is várja az autósokat.

Sveti Vlas strandjai a sport szerelmeseinek

Sveti Vlas az aktív nyaralóknak lesz jó eséllyel a kedvence: nem csak a siklóernyőzés, a vízi és vízparti sportok, vagy a búvárkodás kedvelői fogják itt jól érezni magukat! Ezen a gyönyörű homokos strandon a nagyokat strandröplabda- és focipályák, a kicsiket trambulinok várják. De találunk itt egy kikötőt is, ahol gyönyörű hajókat vehetünk szemügyre. A strand különösen jól felszerelt - itt minden elérhető, amire egy gondtalan tengerparti nyaraláshoz szükség lehet. Bárokat, éttermeket, napágy- és napernyőkölcsönzőt, ajándéktárgyakat és kisebb sporteszközöket (például maszkokat vagy békalábakat) árusító üzleteket, valamint ingyenes parkolási lehetőséget is találunk. Aki tömegközlekedéssel érkezne a Sveti Vlas strandra, Burgaszból az 1-es vagy 5-ös busszal juthat el ide.

Felejtsd el az előítéleteket és adj esélyt Bulgáriának!

Ez is érdekelhet:

Felejtsd el az előítéleteket és adj esélyt Bulgáriának!

 

2024.06.13. Ula Sawicka

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.