Ismerd meg a világ legjobb koktéljait
Május 13-án van a Nemzetközi Koktélnap. Tudtad, hogy ezt a világhírű ünnepet a híres cseh barista és újságíró, Alexander Mikšovic alapította? Az első tematikus napot 1999-ben rendezték meg, azóta pedig hagyománnyá vált. Az igazi ínyencek viszont azt is tudják, hogy azok a legtökéletesebb italok, amiket sok év tapasztalatával és eredeti alapanyagokból mixelnek ott, ahonnan azok eredetileg származnak. Csatlakozz hát hozzánk egy utazásra a koktélok világa körül.
Az amerikai Queens
Ha a koktélok valódi eredete után kutakodnál, fontos felfedezésed lehet, hogy ezek többsége több, mint 200 évvel korábbról, az USA-ból származik. Alfájuk az ananászlével összekevert, jól ismert Queens koktél. Felvirágoztatása az angol Harry Craddock nevéhez fűződik, és az 1930-as évek tájékára tehető. Receptjét később híres koktélkönyvébe is beleírta, amit ő maga adott ki. Ezek után talán nem meglepő, hogy az eredeti, legfinomabb Queens koktélt New Yorkban kóstolhatod meg.
Miből áll a Queens?
- 4,5 cl londoni száraz gin
- 1,5 cl száraz martini
- 1,5 cl édes martini
- 3 cl ananászlé
A jeget és a többi összetevőt tedd a shakerbe, „rázd össze”, majd egy szűrőn át öntsd martinis pohárba. Citromhéjjal, kókusszal, ananásszal vagy mentával díszítsd.
Ananásszal vagy anélkül, irány a Nagy Alma!
Az olasz Bellini
Ha a klasszikus ízek rajongója vagy, akkor vedd célba Olaszországot és kóstold meg a híres olasz festőről, Giovanni Belliniről elnevezett koktélt. A Bellini egy nagyszerű, modern kombinációt alkot a francia Chambord likőrrel. A likőr ízét a fűszeres és mézes konyakban érlelt málna és szeder alapozza meg, aromája pedig a hozzáadott vaníliakivonattal és citromhéjjal válik igazán élvezhetővé.
Hogyan készül a Bellini?
- 5 cl őszibarackpüré
- 10 cl prosecco
- chambord – elég néhány csepp
Öntsük pezsgőspohárba az őszibarackpürét, majd öntsük fel proseccoval. A Chambord-ot a legvégén cseppentsük bele.
Fedezd fel az olasz konyha rejtelmeit
A mexikói Margarita
Igazi tengerparti italra vágysz? Akkor az eredeti mexikói Margaritába első kortyra beleszeretsz. Bár hagyományos formájában terjedt el igazán, ha a shakerbe teszel egy kis chilit vagy egy kis koriandert, még ennek az ízélménye is tovább fokozható.
Hogyan készül a Margarita?
- 4,5 cl tequila (legideálisabb a reposado)
- 1,5 cl frissen facsart lime leve
- 2 kanál agave szirup
Minden összetevőt a jéggel együtt a shakerbe teszünk, összerázzuk és szűrőn keresztül egy jéggel teli, alacsony pohárba öntjük. A koktél eredeti verziójában a peremét a lime levével megnedvesítjük és sóba forgatjuk. Díszítésként lime-ot használunk.
Kóstold meg az eredetit: a legjobb mexikói utazások
Címke:
Tetszik ez a bejegyzés?
Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.