Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Mauritius látnivalói - útmutató a legjobb helyekről

Mauritius lenyűgöző szépsége lélegzetelállító: ez az afrikai gyöngyszem minden ide látogató számára életre szóló élményeket tartogat! Akár családdal, barátokkal, a szerelmessel vagy egyedül utazol, itt olyan üdülés várhat Rád, amilyenről mindig is álmodtál!

Mauritius helyi kultúrája, konyhája, természeti csodái a fesztiváloktól a piacokon át a csodálatos strandokig az idei szezonban is Rád várnak! Lélegzetelállító vízesések, buja zöld erdők, zord hegyek, puha homokos strandok és kristálytiszta türkizkék lagúnák - itt az idő, hogy alaposabban megismerd mindezt!

ChamarelFlic en FlacPort LouisLe MorneBlack River GorgesPamplemoussesIle aux CerfsChâteau LabourdonnaisGrand BaieGrand Bassin

Chamarel

A sziget déli részén található Chamarel falu Mauritius egyik leglátogatottabb helye. Ez a kis település ad otthont a sziget legmagasabb vízesésének és a híres hét színű földnek. A Chamarel vízesés egy több mint 100 méteres vízesés, amely egy hatalmas természetes medencében végződik.

A Chamarelben található hétszínű föld a világon egyedülálló csoda: az éghajlattól és a napszaktól függően a chamareli talaj különböző színárnyalatokban játszik. Ez a jelenség a vulkanikus eredetű talaj különböző hőmérsékleten történő lehűlésének köszönhető, melynek következtében itt különböző színű, jellegzetes homokdűnékkel találkozhatsz.

7 ok, miért látogass el Mauritius szigetére

Ez is érdekelhet:

7 ok, miért látogass el Mauritius szigetére

Flic en Flac

Flic en Flac, ez a kis tengerparti turistafalu a sziget nyugati részén található: ez a sziget legmelegebb régiója, és a sziget egyik legszebb - egyúttal a világ leghosszabb és legtágasabb strandja -, a Flic en Flac strand is itt található.

Luxusszállodák, tengerparti éttermek, vízisportok, búvárkodási lehetőségek széles tárháza mellett delfinekkel is úszhatsz, de akár a víz alatt is sétálhatsz: itt minden út az óceánhoz vezet.

Mauritius legszebb tengerpartjai

Ez is érdekelhet:

Mauritius legszebb tengerpartjai

Port Louis

Mauritius sokszínű kincsei közül minden bizonnyal a helyi kultúra a legértékesebb, erre Port Louis városánál jobb példát pedig nem is találhatnánk! Port Louis fő látványossága a híres, színes piac, ahol mindent megtalálunk az egzotikus gyümölcsöktől kezdve a legizgalmasabb szuveníreken át a hagyományos helyi ruhákig és a híres gyorsételekig (mint például a Dholl Puri és a Gateau Piment). De a főváros legszebb épületeit is érdemes felfedezni: számos vallási emlékmű, az alapítók szobrai, a Champ de Mars versenypálya, a Citadella és az UNESCO világörökségi listán is szereplő Aapravasi Ghat is itt található.

Le Morne

Ha egy, a világtól elzárt helyet keresel, akkor Le Morne lesz a Te helyed: ez, a sziget délnyugati csücskében található kis település semmihez sem fogható! Le Morne nyilvános, négy kilométer hosszú strandja a sziget egyik legszebb és legérintetlenebb partszakaszán, távol a várostól helyezkedik el. Itt minden adott a nyugodt pihenéshez.

Ezen a településen található a déli rész legszebb természeti területe is, a Le Morne Brabant. Mauritius délnyugati partvidékén innen a legszebb a kilátás, benne az UNESCO Világörökség részét képező kulturális tájképnek minősített heggyel.

Black River Gorges Nemzeti Park

Ez a természeti park 6574 hektárnyi buja erdőt is jelent, amely a mauritiusi növény- és állatvilág számos fajának (köztük a világ egyik legritkább madarának, a rózsaszín galambnak), valamint több mint 300 növény- és cserjefajnak ad otthont.

A park csak gyalogosan látogatható, a túrázás és a kirándulás szerelmeseit cserébe a szurdokok, hegycsúcsok és vízesések közötti mesés ösvények várják.

A dodók őshazája - Mauritius

Ez is érdekelhet:

A dodók őshazája - Mauritius

Pamplemousses-i Botanikus Kert

A hivatalosan Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanikus Kert néven ismert park 60 hektáron terül el, és főként pálmák és gyümölcsfák, köztük számos, Mauritiuson őshonos fajta, valamint az óriási, egyedülálló látványosságot biztosító tavirózsák alkotják.

Pamplemousses botanikus kert

Pamplemousses botanikus kert

Ile aux Cerfs

Mauritiust számos kisebb sziget veszi körül, melyek közül a keleti részen fekvő Ile aux Cerfs az egyik leghíresebb. Ile aux Cerfs szigetét szinte teljesen fehér homokos strandok veszik körül, melyek szépségét a türkizkék víz csak tovább fokozza.

Ile aux Cerfs tökéletes hely a pihenésre: itt igazán kiélvezhetjük ennek az érintetlen szigetnek minden csodáját. A sziget legnépszerűbb strandján helyi ételeket kínáló strandéttermeket is találunk, de ha körbesétáljuk a partokat, kisebb, eldugottabb strandokat is találhatunk.

Hol fekszik Mauritius, az Indiai-óceán gyöngye?

Ez is érdekelhet:

Hol fekszik Mauritius, az Indiai-óceán gyöngye?

Château Labourdonnais

A Chateau de Labourdonnais egy gyönyörű, cukornád-ültetvény területén található, és 19. századi mauritiusi életet mutatja be; egy lepárlóüzemet is meglátogathatunk itt, ahol megkóstolhatjuk a hagyományos cukornádból készült rumot. Az 1859-ben épült kastély eredeti pompájában látogatható, és egyedülálló élményt nyújt vendégeinek, akik a kastély megtekintése után a kerti sétán is mesés látványokban gyönyörködhetnek.

Mauritius szigete: a természeti paradicsom

Ez is érdekelhet:

Mauritius szigete: a természeti paradicsom

Grand Baie

Grand Bay, ez az északon fekvő kis település Mauritius kedvelt üdülőhelye (éttermek, strandok, kocsmák, kaszinók és éjszakai klubok gazdagítsják az itt elérhető élmények sorát) és a sziget egyik legszebb része. Három fehér homokos strandjával és napos éghajlatával az öböl ideális a vízi sportokhoz, elhelyezkedéséből adódóan pedig számos északi szigetet is felkereshetünk innen indulva.

Grand Bassin

A Grand Bassin, más néven Ganga Talao, Mauritius egyik legszentebb hindu zarándokhelye, lenyűgöző természeti környezetben fekvő krátertó, így nem csupán vallási jelentőséggel bír, de Mauritius természeti szépségének is kiemelkedő példája. A hegyek között található tó mélykék vizét a Gangesz folyóból származónak tartják, és a hindu isten, Shiva tiszteletére emeltek itt templomot.

Chamarel-vízesés

Chamarel-vízesés

Fedezd fel Mauritiust és annak látnivalóit, és tölts el itt egy életre szóló emlékeket ígérő nyaralást!

Megnézem a legjobb ajánlatokat Mauritiusra!

2024.08.10. Arnika Persona

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.