Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Seychelle-szigetek: melyik lesz a nekem való szálloda?

Az Indiai-óceánban elterülő szigetország, a Seychelle-szigetek a világ egyik legcsodálatosabb trópusi paradicsoma, mely földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően egész évben ideális úticél. Nemcsak természeti szépségeiről, hanem életre szóló emlékek gyűjtésének igencsak kedvelt helyszíneként is ismert. Impozáns gránitsziklái, azúrkék színű tengere, fehér homokos partjai, buja trópusi növényzete és a helyi, különleges állatvilága üdülni vágyók sokságát vonzza évről-évre.

Seychelle-szigetek

Ez is érdekelhet:

Seychelle-szigetek

A luxusra és nyugalomra vágyók nem véletlenül veszik célba ezt a méltán bakancslistás desztinációt, mely a természet csodáin kívül a világ legexkluzívabb szállodáinak is otthont ad. Romantikus kiruccanások, mesebeli esküvők, különleges nyaralások kedvelt helyszíne, ahol az ámulatba ejtő természeti kincseken túl toplistás üdülőhelyek sokaságai nyújtanak garanciát a felejthetetlen álomnyaralásra. A kifinomult luxusvilláktól a rusztikus tengerparti bungalókig és trópusi faházakig, mindenfajta ízlésvilágra és költségvetésre szabott szálláshely közül válogathatunk. Az alábbi 3 szálloda utazási szakértőnk szívét is visszavonhatatlanul rabul ejtette:

1. Four Seasons Resort Seychelle at Desroches Island – A trópusi menedék

Teknősök a szigeteken

Teknősök a szigeteken Shutterstock
 

Az 5 csillagos luxusszálloda az egyetlen hotel Desroches szigetén. A trópusi esőerdőkkel körülölelt paradicsomi környezet, a több, mint 10 km hosszú fehér homokos tengerpart, az azurkék színű tenger méltán különleges nyaralási helyszínné teszi a szállodát és környezetét. Hagyományos, kreol stílusban berendezett privát medencés villáiból páratlan kilátás nyílik a környező területre. A lakosztályok minden kényelmet kielégítő felszereltségükkel meghitt menedéket nyújtanak a fáradt, pihenni vágyó utazóknak. Kiváló a kiszolgálás, a személyzet rendkívül figyelmes, lesik a vendégek minden mozzanatát. Bármilyen ételérzékenységünk is legyen, maximálisan fel vannak rá készülve.

Mindent az üdülőhelyekről

Ez is érdekelhet:

Mindent az üdülőhelyekről

A Four Seasons szállodában éttermek, bárok, üzletek és ingyenes kerékpárkölcsönző is található. Két kerékre pattanva letekerhetjük a pazar lakomák során bevitt extra kalóriákat, közben pedig felfedezhetjük a csodaszép, trópusi környezetet. Izgalmasabb kalandokat keresőknek búvárkodás, windsurf, snorkeling, a lazulósabb programok után vágyakozókat wellness szolgáltatások, főzőtanfolyamok és egyéb különleges programok várják. Tengernyi lehetőség, melyek között mindenki könnyedén megtalálja a kedvére való időtöltést. Ha szerencsénk van, kalandozásaink során megismerkedhetünk négylábú, páncélos szomszédainkkal is. Komótosan kószálnak mindenfelé, örömmel fogadva egy kis simogatást, vagy egy kis kedvükre való finomságot.

2. Kempinski Seychelles Resort – Romantikus utazásra és családi nyaralásra

Búvárkodás

Búvárkodás Shutterstock

Az 5 csillagos luxushotel Mahé szigetének délnyugati szegletében, a híres Baie Lazare öbölben található. Ez az egyetlen helyi resort, több, mint 60 hektárnyi területen, egy csodás hegyvonulat mentén helyezkedik el. A hegy lábánál megbúvó saját lagúnája a házasodni kívánók kedvelt esküvői helyszíne. Hosszú, fehér homokos tengerpartja tökéletes választás romantikus utazásra és családi nyaralásra egyaránt. Nemcsak a resort természeti környezete, hanem a szálloda tágas, luxus terei is azonnal elvarázsolják az vendégeket. Már a váróhelyiségbe belépve rögtön ámulatba esik az ember.

Nászutasok figyelem! - 20 helyszín a gondtalan mézeshetekre

Ez is érdekelhet:

Nászutasok figyelem! - 20 helyszín a gondtalan mézeshetekre

A személyzet frissítőkkel és harapnivalókkal kedveskedik az idő előtt érkező, vagy a visszaútra várakozó vendégeknek. A Kempinski hotel tágas, elegáns szobái, saját terasszal vagy erkéllyel ellátott privát lakrészei a luxus, a nyugalom és a maximális kényelem megtestesítői. Strandját csak a szálloda vendégei használhatják. Napfürdőzhetnek, búvárkodhatnak, felfedezhetik az érintetlen zátonyok színpompás, gazdag élővilágát, kajakkal evezhetnek a partvidék mentén. Ezeken felül számos szolgáltatás gondoskodik még a vendégek gondtalan pihenéséről. Aktív kikapcsolódásra, sportolásra vágyódók fitneszközpont, teniszpálya, biciklizés, snorkelezés és számos egyéb lehetőség közül válogathatnak. Azok, akik inkább pihennének, a szálloda wellness részlegének szolgáltatásaival kényeztethetik magukat. A vendégek kulináris utazásra is vállalkozhatnak a pazar büfék és a kitűnő fine dining éttermek nyújtotta kínálatok végtelen tengerében.

3. Hilton Seychelles Labriz Resort & Spa – Érintetlen természet és luxus egy szigeten

Praslin, Anse Lazio beach

Praslin, Anse Lazio beach Shutterstock

A Hilton az egyetlen szálloda Silhouette szigetén. Az üdülőhely közvetlenül a part mentén, a Marine Nemzeti Park területén fekszik. Kiemelten ügyelnek a természet kincseinek védelmére, ennek köszönhetően a sziget megőrizte érintetlenségét, lenyűgöző növény- és állatvilágát. A buja növényzetű, sziklás terepen fekvő szálloda közelében számos séta- és túraútvonal található. Érdemes bejárni a környező hegyeket és esőerdőket, kipróbálni a vízi sportok egyikét és közben felfedezni az óceán pompázatos élővilágát. A strandon kenu, vitorlás, búvár- és horgászfelszerelés is bérelhető. A szárazabb aktivitás után vágyódók a szállodában az alábbi időtöltési lehetőségek közül szemezgethetnek: asztalitenisz, biliárd, tollaslabda, röplabda. Közben felfrissíthetik magukat a szálloda saját ivókútjának kristálytiszta vizével.

Mire készüljünk, amikor egzotikus nyaralást tervezünk?

Ez is érdekelhet:

Mire készüljünk, amikor egzotikus nyaralást tervezünk?

Az 5 csillagos üdülőhelyen privát villákban és apartamanokban pihenhetjük ki a hajtós mindennapok fáradalmait. A tágas luxusvillák biztosítják a maximális kényelem és feltöltődés élményét. Legtöbbjük erkéllyel vagy terasszal is rendelkezik, káprázatos kilátással az óceánra. Az extra pihenésre vágyakozók a szálloda spa részlegében élvezhetik a minőségi, exkluzív szolgáltatások revitalizáló hatását. A helyi kultúrával számos rendezvény keretein belül van mód megismerkedni. Főzőtanfolyamok, művészeti galériák, élőzenés estek és egyéb szórakoztató programok sokasága gondoskodik az itt nyaralók egzotikus, emlékezetes, örökre szóló élményeinek megalapozásáról. 

2024.10.25. Zsófia Tóth

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.