Seychelle-szigetek
-
Gasztronómia, helyi konyha, nemzeti ételek
A Seychelle-szigetek konyhájának remekeit kötelező megkóstolni. Alapjául a kreol konyha szolgál, amely magába foglalja a kínai, európai, indiai és afrikai ízvilágot. Az eredeti kreol konyhától abban különbözik, hogy az ételek elkészítésénél kevesebb erős fűszert használnak. Az étlapon túlnyomó többségben halak és a tenger gyümölcsei szerepelnek, ezen kívül fogyaszthatunk pulykát, teknőshúst vagy békacombot. A további alapanyogok közé tartozik a paradicsom, a vanília és a csípős fűszerek. A kedvelt specialitások közé tartozik a marinált grillezett hal, a sós szárított hal, a kagylóleves vagy a karival készített polip. Köretként rizst és burgonyát szolgálnak fel.
Az éttermi étkezés meglehetősen drága, a pizzériák árai jóval olcsóbbak. Az étlap kínálata a szállodák színvonalától függ. A forró klíma miatt szerényebb adagokat és könnyű ételeket szolgálnak fel, sok gyümölccsel és zöldséggel. Fontos, hogy gondoskodjunk a megfelelő folyadékpótlásról, így megelőzhetjük azokat a kellemetlen tüneteket, amelyeket a kiszáradás okoz.